Det Danske Spejderkorps, Peter Lassen Gruppe
» log ind
Til indhold

Tropspejdere i Peter Lassen Gruppe

Aldersgruppe: 12-16 år, drenge og piger
Mødetid: Torsdag kl. 19.00 til 21.00
Vi er 27 spejdere og 4 ledere

Kontakt: Anders Watt Boolsen

Telefon: 26 70 41 57
E-mail: anders(snabela)peterlassen.dk

Velkommen til Troppen

I Peter Lassen Trop er vi 27 tropspejdere (12-16 år) og 4 ledere (23-25 år). Vi laver mange forskellige aktiviteter og har hovedfokus på at have det hyggeligt sammen. Det kan både være traditionelle spejderaktiviteter såsom o-løb, pionér, mad over bål, etc., men ellers er vi i staben jo et par unge gutter, som får alle mulige gakkede og mere eller mindre geniale idéer, så mest af alt går det ud på at have det sjovt og få nogle gode og lærerige oplevelser. Tropsspejderne planlægger indimellem selv deres møder, hvor de står for planlægning, forberedelse og afvikling. De ugentlige møder finder sted i Vestervang kl. 19-21 om torsdagen.

Ud over de almindelige møder tager vi på ture med spejdere fra resten af Ravnsholt Division, omfattende Birkerød, Farum og Allerød (Lillerød). Dette er ofte konkurrenceprægede turneringer, men der er også ture, som er dedikeret til hygge og at skabe gode bånd til andre spejdergrupper. Vi tager desuden afsted med hele Peter Lassen Gruppe, alene i Troppen og på store turneringer med spejdere fra hele landet.


Billede af Troppen, som vi så ud efter bjergvandring i Schweiz 2011


Her ser vi Troppens 4 ledere

 

Norge Trop + Klan Spovalgre 2016

Torsdag og fredag (14-15/7)

Spejderne drog afsted på hejk i hold i tidsrummet fra 10-12. Hejken var beregnet til at være omkring 8 km første dag og 5-6 km anden dag, men de fleste gik 14-15 km første dag af ukendte årsager. Anden dag gik uden større udfordringer. Hejken bød på overnatning i bivark og fest for myggene samt et besøg på et glaspusteri.

Klanen, der var på hejk fra onsdag til fredag gik i alt lidt over 30 km, har svømmet med deres baggage over en sø og har skudt med haglgevær. Klanen har skrevet et digt:

Hejken har været hårdt,

vi har gået med kort,

det har både været flot,

men også vådt,

vi har kæmpet med knot.

 

Vi har set masser af lort,

fra både elg og bjørn

Lorten den var sort

Ikke noget for børn.

 

Vi har gået op og ned

Gennem regn og sved

I hvad der føles som en uendelighed

men det var smukt kan du tro

Alt i alt – hejken var god.

 

Fredag kom alle hjem til lejren i utroligt godt vejr. Flere har været i vandet flere gange.

 

Maja har forresten 104 myggestik på højre ben og 119 på det venstre.

 

Vigtig info der også kommer på mail: Vi ankommer senere med busserne end planlagt, når vi skal hjem. Det tager nemlig længere tid end beregnet at køre strækningen. Vi forventer derfor at være hjemme ca kl 22 istedet. Vi sender sms’er ud når vi ved hvilken færge vi kommer med fra Helsingborg.

-----------------------------

Tirsdag og onsdag (12-13/7)

Dagene gik med aktiviteter. Nogle tropsspejdere har været ude at sejle i kano, andre var på kartoffelpakkerifabrik, hvor der blev lavet kartoffeltryk og armbånd, og andre har været på et Depeche-løb. Det foregår ved turnus, så alle får prøvet aktiviteterne.

Depecheløbet er et stafetløb, hvor de skulle bringe en meddelse på tværs af elven ved hjælp af signalering med signalflag. Det skulle gøres hurtigst muligt og med så korrekt meddelelse som muligt.

De der var på kanotur tirsdag blev indhentet af det daglige skybrud lige inden afslutning af turen, så de fleste blev godt gennemblødte, og så kunne man jo lige så godt hoppe en påklædt tur i vandet.

Onsdag kom det hidtil kraftigste skybrud. Der blev gravet flere render og et helt kanalsystem om teltene for at lede vandet ud til marken. Der blev gravet flere spildevandshuller som lynhurtigt blev fyldt. Vi har nu omtrent 1,5 m2 spildevandshul. Heldigvis er det stadig varmt, så flere hoppede i badetøjet og sandaler og hjalp til med at redde teltene. Specielt køkkenteltet krævede en større anstrengelse. Vi er dog ikke så hårdt ramt som Falsterspejderne, der var helt oversvømmede. Senere kom slamsugeren i sving og derefter traktoren med flere læs træflis i brug, så vejen der var omdannet til hav igen blev farbar.

Da vores bålplads ikke længere agerede svømmepøl blev der lavet lejrbål og dagen sluttede alligevel godt.

-----------------------------

Mandag 11/7

Tropsspejderne startede dagen med at bygge lejren færdig, så nu har vi en lejr, der kan klare det mest nødvendige (Marie tabte lige sit tyggegummi ud af munden overfor skribenten. Det krævede en kort grinepause.).

Her kommer lidt kommentarer fra dagen:

Maja siger, at den brune sovs er vandbaseret og ikke flødebaseret – det er bare en konstatering. Det er et myggehelvede mens ellers har vi det godt (Blev sagt som én kommentar)

Nana: Vi har en hundehvalp i baghaven, som er ved at skifte tænder. Den ligger basically bare lige omme bag vores telt - nærmest inde i det!

Marie: Det har regnet. Meget.

Malte: Vi har gravet render omkring teltene.

Esben: Jeg er blev fucket af myg i ansigtet. Lige under øjet. Det ligner jeg har fået tæv.

Alex fik et kæmpe trælår under britisk bull-dog. Alex: Det var mega sjovt indtil jeg fik trælåret. (Alex har haltet lidt siden da, men han er glad J ). Han glæder sig til at se, om der er et stort blåt mærke under tøjet.

Maja: VI LEGEDE BUNNY-BUNNY!!

  • Forklaring: Du står i en rundkreds. Så er der en der har Bunny’en. (Bunny’en er et udtryk eller en gestikulation). Når man har Bunny’en så skal man så give den videre til en anden person, men for at give den videre skal man have øjenkontakt. Når man har øjenkontakt, med den anden person så kan man udtrykke sin bunny. Så bliver det bare ved og ved og ved.

Maja og Lea: Apropos myggestik, der har været blodbad (og fodbad) inde i teltet. Lea brugte vel halvanden time på at klaske myg. Maja har det sådan lidt at myggene ikke rigtig kan lide andres ankler, men mine er blevet helt oppustede, vil du se Marie? (Marie: Eeeej det er lidt ulækkert) Maja: Jeg har ballonankler lige nu. Prøv at se det LIGNER BALLONER.

Nadja: Der var en myg der fløj op i min næse!

Nicolai: Man kan godt mærke i hænderne, at man har arbejdet. Bente: Jeg har også fået harpiks på hænderne, tro det eller ej (Ja, Bente lavede noget i dag).

Mht. klanen så kom de sjask våde hjem fra dagens tømmerflåde sejlads. Der har været modvind, grundstødning og esktremt skybrud, mens de var undervejs. Heldigvis kom de i land til et bål og mulighed for tørvejr i vores telte.

-----------------------------------

Søndag 10/7: Vi ankom fælles ved 11'tiden søndag formiddag. Hurtigt blev klanen, eller "roverne" som de hedder heroppe, sendt ud til deres destination langs søen, hvor de skal bygge tømmerflåder, som de skal padle ned til os andre på. Når de ankommer i morgen mandag fastgøres flåderne og de slutter sig til lejren. De skal sove på flåderne under hele lejren.

Vi har bygget lejren op med telte, køkkenbord og bålplads. Det blev også tid til en badetur i det gode vejr.

Se billeder på facebook. Nu går vi snart i seng, da de fleste kun fik 2-3 timers søvn i nat.

Tak for hilsenerne i gæstebogen.

 

Kommende arrangementer

18. maj. - 21. maj.
T » Kanotur 2018 - Troppen

Sidst redigeret af Morten Buchard